Forside * Featured

Panasonic: OLED topmodel når 1.000 nits nu

-
Foto: recordere.dk

Årets topmodeller OLED TV fra Panasonic når 1.000 nits på skærmen, til fordel for HDR.

Da Samsung sidste år skulle sælge årets lineup af LED-TV, der var et af salgsargumenterne at deres LCD-displays kunne nå et stærkere lys-output på skærmen.

At deres peak-brightness dengang kunne nå 1.000 nits, mod OLEDs omkring 600 nits, en forskel der svarer til en hel blænde på et kamera.

Annonce:

Med andre ord, de bedste OLED TV var mørkere end de bedste LCD TV, og det kom til udtryk ved HDR. Ved HDR (High Dynamic Range) er der brug for så høj peak-brightness på skærmen som muligt. Der tales om at HDR for UHD Blu-ray laves med professionellle skærme der leverer op til 4.000 nits.

Men det er godt nyt, der er forbedringer på vej. I år når de bedste OLED TV 1.000 nits.

Ved Panasonics årlige fremvisning af de europæiske produkter, der bekræftede Panasonic overfor recordere.dk, at deres topmodel i år – model EZ1000 OLED TV – når de 1.000 nits.

Lillebror EZ950 OLED TV når de 800 nits.

Det betyder dog ikke at OLED TV har indhentet LCD TV, for Samsung har annonceret at deres QLED i år er nået 1.500 nits.

Men det betyder at årets OLED topmodeller kan matche sidste års LED TV på det punkt, og det er et velkommen spring i udviklingen for OLED-teknologien.

 

Læs også

Panasonic: Vores 4 nye OLED TV bliver ny reference

 

Panasonic EZ1000

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.