Forside Produkter Connected Home

Slut med Firefox-satsning på Internet of Things

-
Foto: recordere.dk

Mozilla, organisationen bag Firefox, har netop fyret 50 mand.

Men det er ikke hvem som helst, de har fyret, ud af hele organisationens godt 1000 ansatte. Det er de folk, der arbejder med at få Firefox ud i Internet-forbundet forbrugerelektronik som f.eks. operativsystem.

Det sidste benytter blandt andet Panasonic sig af i deres 4K-smart-tv’er (se billede ovenfor).

Mozilla dropper simpelthen nu alle de initiativer, der skulle gøre dem til en spiller på Internet of Things.

I stedet har de rullet IoT-arbejdet ind i et generelt arbejde med nye teknologier. Det siger en talsmand fra Mozilla til CNET. De to centrale ledere på feltet indenfor Mozilla, Ari Jaaksi og Bertrand Neveux, forlader nu begge Mozilla.

Arbejdet med at gøre Firefox til en platform på IoT er baseret på Firefox OS-projektet, der bl.a. kastede nogle billige smartphones af sig, men som også siden er blevet droppet.

I forhold til Panasonics tv-modeller kan det dog godt være, at Firefox bliver hængende lidt endnu. Firefox OS TV, der er det helt konkrete software, der bliver brugt, køres nemlig af Panasonic selv på baggrund af Firefox’ open source-kode. Panasonic kan således vælge at videreudvikle softwaren selv, eventuelt under et andet navn.

 

Annonce