Forside Nyheder

Trådløs opladning i iPhone 8? Apple melder sig ind i Qi-klubben

-

Wireless Power Consortium har fået et nyt medlem: Apple.

Den sidste af de store smartphone-producenter er således langt om længe kommet med i en af de organisationer, der står for trådløse opladningsstandarder. I dette tilfælde er det altså brancheorganisationen, der står for Qi-standarden.

Det var 9to5Mac, der mandag lagde mærke til det nye navn på medlemslisten, og det kommer nogenlunde samtidigt med, at Ming-Chi Kuo fra KGI Analytics har meldt ud, at iPhone 8 kommer til at have trådløs opladning ombord (men det gælder formentlig ikke iPhone 7S og 7S Plus).

Meget tyder altså på, at det bliver Qi-standarden, som Apple vil benytte. Det er ikke så underligt, taget i betragtning, at de allerede laver ét produkt, der allerede understøtter Qi-standarden og har benyttet sig af trådløs opladning fra fødslen – Apple Watch.

Overgangen til en glasoverflade, der går hele vejen rundt om telefonen – eller i hvert fald både er foran og bagpå iPhone 8, skulle bl.a. være motiveret af muligheden for trådløs opladning.

IPhone 8 forventes at blive lanceret som en luksus-udgave af iPhone i supplement til iPhone 7S og 7S Plus, der vil være opdateringer af sidste års model som sædvanligt.

Annonce