Forside Nyheder

Vi er sultne efter smartphones igen – men bange for wearables

-

Konsulentfirmaet Accentures tech-afdeling har lavet en undersøgelse i 26 lande, med 1.000 adspurgte i hvert land, om deres forventninger om gadgetkøb i fremtiden.

De 26.000 svar tegner et lidt overraskende billede på flere fronter. For nogle måneder siden hørte vi, at der en generel afmatning i salget af smartphones, fordi folk er trætte af at skifte dem ud så tit. Det var med til at tage brodden af argumentet om, at det i virkeligheden var fordi, folk syntes smarture anno 2016/2017 var kedelige.

Men noget kunne tyde på, at det alligevel var manglen på essentielle funktionaliteter, der gjorde folk mindre interesserede. Af de adspurgte svarer mere end halvdelen, 54%, at de har tænkt sig at købe en ny smartphone i 2017, hvilket er en stigning på 48% i forhold til 2016.

Af disse mennesker siger 51%, at de vil gøre det for at få adgang til nye funktioner, det sagde kun 41% sidste år, så funktionaliteten er altså den vigtigste årsag.

Til gengæld viser undersøgelsen også noget pudsigt om wearables, som producenterne måske ikke helt er klar over. Folk er bange for dem. Eller rettere, for at få stjålet vigtige informationer, der er gemt i dem. Det er i hvert fald Accentures konklusion på, at kun 14% har planer om at købe wearables i år, hvilket er uændret i forhold til sidste år.

På den lange bane er folk dog lidt mere optimistiske overfor f.eks. fitness-armbånd, som 44% forventer at købe indenfor de næste fem år.

Annonce