Forside Nyheder

Apple opdatering: Ny 9,7″ iPad er billigere end iPad mini – og iPhone er klar i rød

-

Fra om få dage skal du betale 800 kroner mere end en iPad, hvis du vil have en iPad mini.

Apple har netop opdateret iPad-linjen, og det betyder blandt andet, at iPad mini nu kun kan fås i en 128GB-version, som kommer til at koste 3.799 kroner. Til gengæld kommer den almindelige iPad-størrelse på 9.7-tommer helt ned på 2.999 kroner for en 32GB-version.

Samtidig bliver sidstnævnte hurtigere. Den får langt om længe A9X-processoren ombord, som iPad Pro har nydt godt af længe. Apple har tilsyneladende valgt at fokusere på prisen i stedet for at sætte en ny A10x-processor i, som kunne svare til den, der sidder i iPhone 7.

Derudover er der ikke sket noget med specifikationerne på 9,7”-iPad, ud over at skærmen er blevet en anelse mere lysstærk, at den ikke længere hedder ”Air” og nu kun fås i 32GB- og 128GB-versioner.

Når det gælder lagerpladsen, så har Apple også skruet op for den i den skrabede iPhone SE-model, der nu fås i 32GB- og 128GB-versioner. 64GB-versionen udgår.

Endelig har Apple også lanceret en ny farve til iPhone 7 og 7 Plus, der nu fås i rød. Det er i forbindelse med (RED)-kampagnen til fordel for AIDS-bekæmpelse i Afrika, som Apple i mange år har samarbejdet med. Den røde iPhone 7/7 Plus er en limited edition-version, der koster fra 6.699 kroner, og hvor en del af pengene altså går til (RED)-organisationen.

De nye produkter kan bestilles fra fredag og bliver leveret i April.

Apple har i øvrigt også annonceret en ny app, man kan lave korte videoer til sociale medier med. Den hedder Clips og man kan optage videoer på samme måde som på f.eks. Instagram, flytte rundt på rækkefølgen af videoerne, lægge musik og tekst på, og derefter poste den til sociale medier, alt sammen fra samme app.

Annonce