Forside Nyheder

CIA kan aflytte din stue via dit Samsung-tv

-

Den seneste lækage fra WikiLeaks om CIAs hacker-værktøjer fylder allerede en del i medierne.

Der tales en hel del om, at CIA har udviklet værktøjer, der kan bryde ind i populær forbrugerelektronik og apps, der ellers burde være krypterede og sikre, herunder blandt andet iOS og Android.

Men en af de ting, der stikker ud, når man graver ned i dokumenterne, er malwaren ’Weeping Angel’. Denne er beskrevet i dokumenter fra 2014 som et igangværende projekt, hvor der allerede er nået en del resultater, men der også sættes mål for yderligere hackeri.

’Weeping Angel’ er lavet til at inficere smart-tv-apparater fra Samsung. CIA har designet malwaren til at bryde ind via nettet og installere sig på tv’et, hvorefter efterretningstjenesten kan tage kontrol over en del af tv’ets funktioner. Dokumenterne beskriver, hvordan CIA f.eks. kan skrue ned for lyden og lyset på LED-panelet, og således få tv’et til at se slukket ud.

Men det er slet ikke slukket. I stedet er den indbyggede mikrofon aktiv og kan aflytte, hvad der sker i rummet, hvor tv’et står. Samtidig forsøger CIA også ifølge dokumenterne at få fat i det lagrede WiFi-kodeord og generelt bruge tv’et som springbræt til resten af netværket.

Der er endnu ikke fundet nogle indikationer i dokumenterne af, hvorvidt CIA rent faktisk har benyttet teknologien, eller blot har den til rådighed, og både journalister og forskere er lige nu i gang med at kigge dokumenterne igennem for at finde ud af, hvad CIA f.eks. kan gøre med en smartphone.

 

Annonce