Forside Nyheder

Forbruget af tidsforskudt tv er fordoblet på et år

-
Foto: recordere.dk

TV-forbruget ændrer sig i disse år, og vi ser mere og mere tv tidsforskudt.

Forbruget af streaming stiger og forbruget af direkte tv falder. Det er ikke nogen nyhed, men med den nye seermåling der har været i brug siden årsskiftet, der er der kommet mere præcise tal for den forskudte tv-sening.

De foreløbige tal for 2017 tyder på, at den tidsforskudte sening bliver mindst dobbelt så stor i år, i forhold til sidste år.

Med den tidsforskudte tv-seening ses udsendelserne fra almindelig flow-tv, blot forskudt i tid. Det er indhold der leveres af DR TV, TV 2 Play, Dplay, Viaplay m.fl.

Ifølge Kantar Gallups Seer-Undersøgelse der udgjorde den tidsforskudte sening 6,2%, på tværs af alle de tv-kanaler der er med i de løbende seermålinger. I februar 2016 var det tal 3,4%.

Tidsforskudt sening er i denne sammenhæng både sening forskudt på samme dag, som programmet bliver vist på en tv-kanal, samt forskudt sening i op til og med syv dage efter programmet har været vist.

Det svinger fra kanal til kanal hvor høj andel den forskudte tv-sening udgør. TV 2 fortæller at blandt deres kanaler der er TV 2 Charlie størst med 8,7%. Det er kanalens egenproduktioner og fiktionsserier der trækker. Omvendt er den forskudte sening på en kanal som TV 2 NEWS er lavere, grundet den høje andel af nyheder som seerne foretrækker at se direkte.

Blandt udsendelser er ‘Badehotellet’ en af topscorerne på forskudt tv-sening. Hele 207.000 så afsnittet d. 27. februar forskudt.

 

Annonce