Forside Nyheder

Google og Apple har allerede lukket mange af CIA/WikiLeaks-hullerne

-

Den nye, store dokumentlækage, som WikiLeaks kalder for ’Vault 7’ afføder stadig stærke reaktioner.

Nu, hvor de har haft et par dage til at granske dokumenterne lidt mere, har journalister og forskere nemlig haft tid til at kigge på, hvad CIA ifølge dokumenterne har mulighed for at gøre ved Android- og iOS-enheder, udover de Samsung-fjernsyn, de kan hacke.

Det viser sig dog, at en hel del af sikkerhedshullerne er blevet lukket, og de sidste er i både Apple og Google allerede i gang med. I går kom Apple med en udmelding til TechCrunch om dette, og i dag har vi så hørt fra Google.

Hovedparten af de sårbarheder, der bliver vist frem i listerne fra CIA, er for Apples vedkommende huller i iOS 7 og 8, som mange for længst har sagt farvel til. Ifølge Apple er næsten 80 procent af alle iOS-enheder nu på iOS 10, og man må formode, at en stor del af de resterende procent er på iOS 9, hvor mange af hullerne i iOS 7 og 8 er blevet lukket. Og Apple arbejder ifølge deres udtalelse på at få lukket eventuelt andre huller.

Google udtalelse er givet til Recode, men er ikke helt så specifik. På Android er der som bekendt meget større spredning af de forskellige versioner, fordi de forskellige producenter opdaterer deres telefoner i forskelligt tempo.

Alligevel siger Heather Adkins, der er Googles Sikkerheds- og privatlivschef, at Google er ”overbeviste om at sikkerhedsfunktionerne i både Chrome og Android beskytter brugerne mod de påståede sikkerhedsbrister”. Hun tilføjer, at Google er i gang med at analysere alle dokumenterne og implementere yderligere beskyttelse mod eventuelt andre brister, de finder.

Annonce