Forside Nyheder

Mere Samsung-nyt: VR-controller, 360-kamera og AKG-øretelefoner

-

Det var ikke kun flagskibet S8, der var på programmet, da Samsung i dag afholdt sin presseevent.

Der blev også lanceret en del nyt tilbehør, især fokuseret på Samsungs Virtual Reality-satstning.

 

GEAR VR med ny controller

For det første blev der lanceret en ny Bluetooth-controller, som man kan bruge sammen med Samsungs VR-brille, GEAR VR. Indtil nu har man skullet købe tredjeparts-controllere, hvis man gerne ville spille VR-spil med GEAR VR, men nu har Samsung altså sin egen, trådløse controller.

Controlleren er et enkelt håndtag med en fire-knap i toppen og vil følge med den næste udgave af GEAR VR, der bliver lanceret i Danmark senere på året. Controlleren burde også kunne købes separat, det kan den i hvert fald i udlandet. Det lader til at Samsung har oplyst den forkerte pris i deres pressemeddelelse, hvor der står at GEAR VR koster det samme som en GALAXY S8 – og det er jo næppe korrekt. Så når vi får den rigtige pris, skal vi nok opdatere denne nyhed.

Nyt GEAR 360-kamera

Samsung er også kommet ud med en ny udgave af deres 360-graders-kamera, som man kan bruge til at lave VR- og 360-graders-videoer med. GEAR 360 kan optage i 4K og man kan streame direkte til sociale medier fra det, hvis man er koblet op til nettet via f.eks. sin smartphone. Og der står netop ”smartphone” som et generisk udtryk her, for GEAR 360 kræver nemlig ikke en Samsung-telefon for at fungere. Den virker endda med iPhone. Der gælder det samme for dansk pris og tilgængelighed som ovenfor.

AKG-øretelefoner

Endelig annoncerede Samsung også, at de AKG-øretelefoner, der følger med GALAXY S8, kan købes separat. Vi har ikke hørt noget officielt om dansk tilgængelighed, men i USA bliver de sendt på markedet for 99 dollar, eller cirka 700 kroner før danske afgifter, moms m.m. Eftersom Samsung har købt HARMAN og retten til at bruge alle deres brands, er det svært at sige, om der rent faktisk er tale om et par AKG-øretelefoner i den kvalitet, som det tyske mærke er kendte for, eller om det bare er et par billige øretelefoner, man har knaldet et AKG-logo på. Det finder vi dog snart ud af, når de forskellige tests og hands-on-omtaler begynder at løbe ind.

Annonce