Forside Nyheder

Den næste VR-gadget er en stol

-

Hvis man virkelig gerne vil transporteres et andet sted hen rent mentalt med VR, kræver det, at man også fysisk bliver flyttet rundt på.

Og indtil det bliver muligt at simulere bevægelse med rene hjerneinputs, må vi benytte os af fysiske hjælpemidler til at opnå dette.

Annonce:

Et sådant er Voyager-stolen fra Positron, der lige nu bliver vist frem under SXSW-festivalen i Austin. Den er en del af IMAX’ fremstød for VR-film, og man kan komme ind og opleve nogle klip fra den kommende ’The Mummy’-film. Her skulle den simulere vægtløshed, men ifølge Engadgets udsendte, der har prøvet den, virker den illusion ikke rigtigt.

Men angiveligt er stolen, der er designet lidt i stil med Eero Saarinens klassiske ’Kugle-stol’, alligevel ganske effektiv. I forhold til blot at flytte rundt på ens krop virker den tilsyneladende ret fint, og bedre end de stole, man f.eks. oplever i 4Dx-biografer. Hvis man altså skal stole på reporteren fra Engadget. De har også en video, hvor man kan se, hvordan det virker.

Der er ikke rigtigt noget nyt om, hvorvidt eller hvornår stolen eventuelt kommer i almindelig handel, indtil videre er det meningen, at de skal ud i de VR-biografer, som IMAX lige nu er i gang med at starte op over hele USA.

Men det ser da sjovt ud!

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.