Forside Indhold og distribution Film

Netflix vil være et rigtigt studie: Ansætter Hollywood-topproducer

-

Når vi om få år taler om de største Hollywood-studier, vil vi ikke blot tale om Disney, Warner, Universal, Sony, Paramount og Lion’s Gate, sådan som vi gør nu.

Vi vil højst sandsynligt også tale om Netflix og Amazon. Begge de to selskabers streamingtjenester har allerede en hel del originalproducerede film i kataloget, men bliver ikke nødvendigvis taget lige så alvorligt som de andre – også selvom nogle af deres film rent faktisk også kommer i biograferne og ikke bare bliver vist på den skærmen i stuen.

Forskellen på Netflix og Amazon er, at Amazon har kørt en helt klar strategi om at kunne blande sig med de store studier og producere film helt fra bunden, der på traditionel vis kører i biografen, før de bliver tilgængelige på hjemmevideo-markedet. Sådan var det f.eks. med en af årets Oscar-slugere, ’Manchester by the Sea’.

Men Netflix har hidtil mødt en del modstand fra biograferne, fordi de insisterer på at lade deres film komme ud på Netflix samtidigt, og derfor har der ikke være lige så meget opbakning til deres film i distributionsleddet.

Ansætter Hollywood-producer

Om den strategi kommer til at ændre sig, vides endnu ikke. Men det står  nu klart, at Netflix ikke har tænkt sig at lade Amazon være de eneste, der både laver film til biografen og hjemmet. Netflix har nemlig netop offentliggjort et usædvanligt træk: De har simpelthen hyret en rigtig Hollywood-filmproducer.

Han hedder Scott Stuber, og han er kendt i Hollywood for at producere både mindre film som ’Kill the Messenger’ og store hits som komedien ’Ted’ og dens efterfølger, ’Ted 2’. Hans seneste helt store hit var ’Patriot’s Day’ der ligesom de to forrige film havde Mark Wahlberg i hovedrollen.

Stuber skal angiveligt bruge sine forbindelser i Hollywood til at få flere af de store Hollywood-kendisser ombord, både dem, der arbejder foran og bagved kameraet. Scott Stuber har tidligere også været en af topcheferne hos Universal, hvor han superviserede produktionen af filmhits som ’8 Mile’, ’A Beautiful Mind’ og filmserier som ’The Fast and the Furious’ og ’Meet the Parents’ samt Jason Bourne-filmene.

Det betyder samtidigt, at Netflix i højere grad vil være med helt fra bunden, når en film produceres.

Som det er nu, er det mere reglen end undtagelsen, at Netflix køber rettighederne til en film, efter produktionen er gået i gang, eller når den er færdig og vises frem på en festival.

Netflix’ Los Angeles-afdeling flyttede for nylig ind i denne nyopførte bygning på Sunset Boulevard, der siden har fået Netflix-logoet op at sidde øverst. Den ligger lige op ad Sunset Bronson-studierne, der hører til blandt de ældste stadigt fungerende studier i Hollywood.

 

Annonce