Forside Nyheder

Ny Netflix-serie bringer David Fincher hjem i vante gyser-rammer

-

De fleste har nok glemt, at det i sin tid var mesterinstruktøren David Fincher, der var med til at bringe ’House of Cards’ til Netflix og sætte skub i hele revolutionen omkring eksklusivt indhold.

Nu er han klar med sin næste Netflix-serie, og her er han tilbage i mere vante rammer end det politiske.

Fincher har lavet flere gysere end nogen anden filmgenre, og mange af dem (’Se7en’, ’Zodiac’, ’Fight Club’, ’The Girl with the Dragon Tattoo’) handler om brutale mordere og/eller psykopater.

Det handler hans nye serie, ’Mindhunter’ også om. Helt præcist er den baseret på bogen af samme navn fra 1996 af Mark Olshaker og John Douglas, hvoraf sidstnævnte er den originale ’profiler’. Douglas er kendt for at have udviklet og iværksat FBIs mest avancerede metoder til at sætte sig ind i, hvordan seriemordere tænker, hvilket siden har inspireret et hav af serier og film.

Serien handler om FBI-agenten Bill Tench, der efterforsker seriemordere baseret på disse ’profiler’-teknikker. Til forskel fra mange af de andre serier, der har en lignende karakter i hovedrollen, foregår denne dog omkring det tidspunkt, hvor Douglas rent faktisk udviklede og arbejdede med sine teknikker. Den første sæson foregår i 1979.

Serien lander på Netflix til oktober.

 

 

Annonce