Forside Baggrund

Officielt: Her er Sonos PLAYBASE

-
Sonos PLAYBASE

Rygterne har været mange, og selvom næsten alt hvad vi har skrevet om Sonos PLAYBASE har holdt stik, er der alligevel et par overraskelser fra Sonos nye TV højttaler.

I dag er det så officielt. Sonos er klar med en ny højttaler til at stille under TV’et. Højttaleren hedder Sonos PLAYBASE og har hele 10 drivere indbygget. Inspirationen til PLAYBASE skyldes at op til 70 % af alle tv står på møbler, og ikke hænger på væggen. Så Sonos ser der er et marked for en højttaler hvor du kan stille TV’et direkte på højttaleren.

Med en højde på kun 58 mm og alligevel plads til hele 10 drivere tilbyder PLAYBASE alt det, du kan kender fra Sonos andre højttalere, og Sonos har ønsket et design der minder om at højttaleren er skåret ud af et enkelt stykke granit.

Annonce:

PLAYBASE har ingen synlige sammenføjninger, hvilket gør dens fremtoning ren og enkel. Oversiden er helt flad, og mere end 43.000 små huller udgør det akustisk transparente gitter.

 

PLAYBASE er designet til tv, der ikke hænger på væggen. Den er som andre Sonos enheder enkel at styre og installeres med kun to ledninger (optisk til TV og strøm). Den bliver udvidet til andre rum, når den sluttes trådløst til dit Sonos Home Sound System. Sonos PLAYBASE har specielle opsætninger, der gør det muligt for dig at fremhæve stemmer på TV’et. En feature som især danske TV produktioner har stor behov for. (host host Arvingerne)

Senere på året vil du (som med enhver anden Sonos-højttaler) kunne styre PLAYBASE med din stemme og med alle enheder, der er udstyret med Amazon Alexa.

Man skal ikke se Sonos PLAYBASE som et enten eller mod PLAYBASE. Hænger dit TV på væggen vil man stadig have stor glæde af PLAYBAR, men har man alligevel TV’et stående på et TV bord, så får man ekstra god lyd på grund af den indbyggede subwoofer i PLAYBASE.

 

Sonos PLAYBASE

Skabt fra bunden

Sonos har skabt PLAYBASE helt fra bunden – med unikke fremstillingsprocesser og materialer, der alle lever op til det kvalitetsniveau, Sonos sætter for sig selv. Det omfatter bl.a. en kompliceret, ny støbeproces og en specialdesignet yderside af glasfyldt polycarbonat, der holder rystelser på det lavest mulige niveau og kan klare tv’ets vægt i mange år fremover.

“Når vi overvejer, hvilket produkt vi skal opfinde som det næste, tænker vi først på hjemmet og på den rolle, hvert af vores produkter spiller i hjemmet. Det gik op for os, at PLAYBAR kun opfyldte behovet hos det lille antal hjem, hvor folk hænger deres fjernsyn på væggen,” siger Sonos’ CEO, Patrick Spence.

 

Op til 5.1 lyd

Sonos PLAYBASE kan selv skabe 3.1 lyd med center, samt højre og venstre og indbygget subwoofer. Hvis man ikke syntes at den indbyggede SUB giver nok bas kan sættet udvides med Sonos SUB og 2 baghøjttalere. Disse kan være enten PLAY:1, 3 eller 5.

På filmsiden hørte vi bl.a. lyden fra StarWars og Junglebogen med 5.1 lyd, og der var rigeligt bas til at glæde de fleste.

Sonos PLAYBASE kan også kalibreres med Sonos egen Trueplay kalibreringsteknologi, der kræver dog et iOS device.

 

 

Her er alle stumperne, men der er ingen mikrofon.

Ingen mikrofon

En af overraskelserne er at Sonos ikke har smidt mikrofoner i PLAYBASE. Det annoncerede de ellers at alle fremtidige højttalere ville have på IFA i 2015. Men hastigheden for digitale assistenter er nok gået så hurtigt, at det giver mere mening at lade Alexa, Siri eller Google Assistant have mikrofonerne.

Sonos har allerede annonceret et samarbejde med Amazon Alexa, og arbejder hårdt for at få tilsvarende aftaler med Apple og Google, der står bag Siri og Google Assistant.

Sonos PLAYBASE

Anmeldelse på vej

Recordere.dk har allerede hørt og set den nye højttaler, og det vi nåede at høre på den korte eksklusive demo vi fik var meget lovende, og vi glæder os til at få lov til at teste den i egen stue.

Recordere.dk er blevet lovet et anmeldereksemplar inden for de kommende uger, så vi kan teste den inden den officielle salgsdato, der ligger engang i April. Prisen på PLAYBASE bliver 5.999 kr., og som tidligere skrevet så kommer Sonos PLAYBASE i både sort og hvid.

 

Specifikationer

Audio

  • Amplifier – Ten Class-D digital amplifiers
  • Ten Driver Speaker System
  • Six midrange, three tweeters, and one woofer, all custom designed for the speaker’s acoustic architecture

Power & Networking Power Supply

  • AC 100-240V, 50-60

Ethernet Port

  • 10/1000Mbps Ethernet port

System Requirements

  • TV with optical audio output. Broadband Internet. Sonos Controller App

Physical

  • Dimensions – H x W x D 2.28 x 28.35 x 14.17 in. (58 x 720 x 380 mm)

Weight

  • 18.85 lbs. (8.6 kg)

Top-Panel Touch Controls

  • Volume, Play/Pause, Next Track, Previous Track
Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.