Forside Nyheder

Samsung bekræfter virtuel assistent forud for S8-launch

-

I næste uge får verden den kommende GALAXY S8 at se.

Men der er åbenbart så meget, der skal fortælles i den forbindelse, at Samsung er begyndt at slippe nyheder ud til pressen allerede nu. Således har de netop løftet sløret for den virtuelle assistent, der får premiere sammen med GALAXY S8.

Ganske som forventet kommer den til at hedde Bixby. Den er højst sandsynligt baseret på VIV, som Samsung købte sidste år, og som er lavet af nogle af de samme folk, der udviklede Siri. Wall Street Journal mener dog at vide, at den er en videreudvikling af S Voice, så Samsung-ejere har haft glæde af i nogle år.

Til forskel fra Siri, Google Assistant, Cortana, Alexa og alle de andre virtuelle assistenter, vi er begyndt at føre samtaler med, skulle Bixby være tættere integreret med selve styresystemet. Som Samsung beskriver det i deres pressemeddelelse, så handler det mere om at kunne styre alle mulige funktioner i apps med stemmen, snarere end blot at kunne spørge om en vejrudsigt eller diktere en SMS.

Ligesom et par af de andre assistenter er Bixby tilsyneladende i stand til at forstå kontekst, så man ikke starter forfra på stemme-kommandoer hver gang. I stedet kan man fortsætte med at bygge oven på kommandoer, man allerede har givet.

Hvordan det helt præcist virker, får vi formentlig en demonstration af på næste onsdag d. 29., når Samsung blænder op for deres præsentation af GALAXY S8.

Annonce