Forside Nyheder

Skift til DAB i Norge kostede hver 10’ende lytter

-
Foto: Shutterstock.com

Da man slukkede FM båndet i Nordland i Norge, mistede man 10% af lytterne med det samme. Men chefen Ole Jørgen Torvmark mener at lytterne nok skal komme igen.

I Norge har man valgt en trinvis overgang fra FM til DAB, og den 11. januar slukkede man for FM båndet i Nordland, der har ca. 250.000 mennesker boende.  Skiftet medførte, at andelen af radiolyttere er gået ned med 10 %.

I dag lytter 64% med fra DAB radioer, hvor lytterandelen før det digitale skifte var 74%. Til gengæld har skiftet til DAB gjort at der er blevet solgt mange digitale radioer siden januar. Inden skiftet var der ca. 165.000 DAB radioer i Nordland, og siden januar 2017 er det tal vokset til 224.000.

Annonce:

Digitalradio Norge, som repræsenterer de landsdækkende radiokanaler vurderer, at lytterne vil komme tilbage.

Billister har problemer med DAB modtagelsen

Ikke uden problemer

Skiftet til DAB har dog ikke været uden problemer. Tre ud af fire medlemmer af det norske vognmandsforbund (NLF) har klaget over at dækningen er dårligere med DAB.

Det er især billister der har kritiseret slukningen af FM-båndet, da over 2 mio. biler i Norge ikke har en radio, der kan modtage DAB signalet.

I Norge skal skiftet til DAB være færdigt i 2022, hvor de sidste lokale sendestationer på FM-båndet slukkes.

Danmark overvejer at følge det norske eksempel.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.