Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: Horizon Zero Dawn

-

Guerilla Games satset stort på nyt PS4 spil. Heldigvis er spillet intet mindre end fremragende.

Omkring 350 millioner kroner og seks års udvikling ligger bag det PS4 eksklusive Horizon Zero Dawn.

Jeg kan ikke undgå at tænke, hvad nu hvis spillet fejler, er det så farvel og tobak for et helt udviklingshus? Heldigvis er der intet der tyder på, at dette vil overgå Guerilla Games, for hold da op, hvor har de begået et fantastisk spil.

Horizon foregår i en fremtid, hvor civilisationen som vi kender den er ophørt.

Vi ved ikke hvad der er sket, men de tilbageværende mennesker lever i stammer og jager med bue og pil. Dog er der levn fra en fortid med højteknologi.

Underjordiske ruiner vidner om en tid, hvor verden så helt anderledes ud, hvor elektronik havde gennemsyret samfundet og hvor stål og metal tronede overalt på planeten. Tydeligste tegn på en ukendt og anderledes fortid ses dog i form af den direkte modsætning til de primitive stammesamfund – maskinerne!

 

 

Maskinerne regerer jorden

Store maskiner udformet så de vækker minder om alt fra dinosaurusser og bøfler, til heste og køer regerer nu på moder jord. Nogle ganske ufarlige, men langt de fleste livsfarlige for folk udstyret med spyd, bue og pil.

Heldigvis spiller du pigen Aloy, der hurtigt fremstår som en lysende stjerne blandt PS4´s største spilhelte. Hendes mål i spillet er simpelt – find ud af hvad der blev af hendes mor som hun aldrig har kendt og find ud af hvad der skete med verden, som den engang var.

 

 

Historien er enkel, men voldsomt interessant. For hvad pokker er der sket i Horizon.

Hvorfor er planeten fyldt med disse uhyrlige maskiner, hvorfor bekriger nogle stammer de andre med vågen langt mere effektive end bue og pil og hvorfor lader det til at Aloy spiller en helt særlig rolle i historiens gang.. Spørgsmålene er mange, men svarene findes derude.

Hvis du kender spil som Far Cry eller The Witcher 3, så ved du nogenlunde hvordan Horizon fungerer. Du har en hovedmission, kan krydre det med sidemissioner der giver dig bedre udstyr hvis du løser missionerne tilfredsstillende og det hele er bygget op omkring en åben verden, hvor du stort set kan gøre som du vil.

Undervejs kan du udbygge Aloys evner, alt sammen lavet så man som spiller fastholdes og drives til lige at ville nappe en mission mere.

Selvom sidemissionerne måske er lige vel ens, fangede Horizon mig helt enormt. Universet er intet mindre end fremragende bygget op og man kan ikke undgå at blive nysgerrig på hvad der gemmer sig i den store verden.

Da man både føler sig udsat og alligevel i stand til at klare sig selv på samme tid, formår spillet at variere mellem højspændt action til rolige perioder, hvor udforskningen får frit løb. Farerne er mange og man skal fare med lempe, men når man lærer universet at kende, mærker man for alvor, hvilken fantastisk karakter Guerilla Games har skabt.

Tænk Lara Croft fra Tomb Raider og gang det med 10.

 

 

Jagt er vejen frem

De mange maskiner bærer på vigtige ingredienser i Aloys kamp. Maskindele du kan sælge så du kan få bedre udstyr. Ting du kan bruge til at udvikle alverdens lækkerier. Alt sammen findes i naturen og på maskinerne. Så kamp mod maskinerne er en stor del af spillet.

Maskinerne har alle forskellige styrker og svagheder. Kæmp på samme måde mod dem alle og du vil dø konstant. Brug taktisk snilde og du vil med tiden blive en stor jæger.

Mulighederne mod maskinerne er mange og i takt med at du opdager hvilke ting du kan købe, hvad din karakter kan opgraderes til og hvad de farligste maskiner bærer på af godter, ja så tør jeg godt love at du får svært ved at slippe controlleren.

Samtidig er Horizon umådelig smukt visuelt. Flere gange stoppede jeg op for blot at nyde verden, spændende, farefuld og pokkers vanedannende som den er.

Spillet stråler på PS4 Pro, hvor du har flere indstillingsmuligheder i forhold til grafik og opløsning. Endelig en titel hvor jeg tydeligt kan se forskel på PS4 Pro udgaven og den almindelige PS4 version.

 

 

Pris og tilgængelighed

Horizon Zero Dawn koster ca. 450 kr (se dagspris)

Fås til Sony PlayStation 4

 

Annonce