Forside Indhold og distribution Film

Warner Bros. overvejer ‘The Matrix’-reboot

-

Det er efterhånden sjældent, at et original koncept finder vej til biograferne.

Men det gjorde det i den grad i 1999, da ’The Matrix’ kombinerede industrial/goth-mode med platonisk filosofi, Baudrillards post-strukturalisme, tegneserie-æstetik, Hong Kong-kampsportsfilm, sci-fi, hacking, posthumanisme og, ja, ’Alice i Eventyrland’.

Tilføjet de nyeste effekt-teknologier og foto-teknikker blev Wachoski-søstrenes (der dengang var brødre) første ’Matrix’-film en milepæl i filmhistorien. Og selv om de to opfølgende film ikke havde helt samme gennemslagskraft blev der alligevel hevet en hel del penge hjem ved billetlugen fra dem over de næste fire år.

Nu vil Warner Bros. angiveligt have den pengestrøm til at flyde igen. Producenten af de første film, Joel Silver, har ifølge The Hollywood Reporter været på besøg hos studiet for at foreslå, at man sætter gang i serien igen – og det selv om han for længst har solgt sin andel af rettighederne til serien.

Ifølge rygterne i Hollywood er Wachowski-søstrene ikke involveret, og det er Keanu Reeves heller ikke. Sidstnævnte har for nylig udtalt, at han gerne vender tilbage til serien, men kun hvis det er Wachowski’erne, der står bag.

I stedet har studiet angiveligt kig på at få Zak Penn til at skrive et manuskript, selvom Deadline.com har hørt, at Warner Bros. i stedet vil lave en slags tænketank af forfattere, der kan komme op med et godt koncept. Zak Penn blev kendt i Hollywood for som kun 25-årig at få et stort hit med ’Last Action Hero’ og har siden skrevet eller medskrevet en række ’X-men’-film og den første ’Avengers’-film. Steven Spielberg er lige nu i gang med at filmatisere hans manuskript baseret på bogen ’Ready Player One’.

Derudover har studiet angiveligt kig på Michael B. Jordan, der lige nu er i gang med at indspille ’Black Panther’ for Marvel, som hovedrolle-indehaver. Man kender ham også fra ’Creed’ og den seneste ’Fantastic Four’-film.

Annonce