Forside Nyheder

Apple har hyret NASA- og Dolby-eksperter til at lave AR-briller

-

Det er ikke kun Microsoft og Facebook, der har store planer, når det gælder Augmented Reality-briller.

Apple er tilsyneladende også med i spillet, og ifølge Bloomberg har de hyret eksperter fra udenfor Silicon Valley i San Francisco. De er i stedet hentet i Los Angeles-området, fem timers kørsel syd for teknologi-mekkaet.

Firmaet har overtalt Jeff Norris fra NASAs Jet Propulsion Laboratory i LA-bydelen Pasadena til at arbejde for dem i stedet. Norris har ageret AR-ekspert for NASA i flere år, hvor han blandt andet har været med til at konstruere Mars Rover 2020 i et mixed reality-miljø.

Den anden ekspert kom til Apple lidt tidligere på året. Det er Mike Rockwell, der tidligere har været chef hos Dolby-laboratorierne i en anden Los Angeles-bydel, Burbank. Han er ikke så meget ekspert i AR, som i teknologiledelse, og han driver AR-projektet hos Apple, hvis man skal tro Bloombergs rapport.

Angiveligt har AR-projektet været i gang siden sidste år, og en eventuel AR-brille skal virke som tilbehør til iPhone og iPad ifølge rygterne.

Det er ikke nogen hemmelighed, at AR er en prioritet for Apple. Tim Cook sagde allerede under en regnskabsfremlæggelse sidste år, at firmaet ville gå ind på området.

Der har også tidligere gået rygter om at Apple vil samarbejde med Carl Zeiss om linserne.

Annonce