Forside Nyheder

Apple vil lave deres egne GPU’er

-

”Har de ikke gjort det hele tiden?”, vil nogen måske spørge.

Og det kunne man godt forledes til at tro, når man tager i betragtning, at iPhone og iPad har Apples ”A-”-processorer ombord.

Men disse processorer er af System-on-a-Chip (SoC)-typen, og det betyder, at der sidder både en CPU og en GPU ombord i dem. GPU’erne har indtil nu været lavet af firmaet Imagination Technologies. Men de er lige blevet fyret.

Det meddelte firmaet selv tidligere på dagen, hvilket fik deres aktiers værdi til at falde med 67%.

Imagination Technologies har indtil videre leveret den såkaldte PowerVR-GPU, der blev introduceret med den første iPhone, der havde en ARM-CPU fra Samsung ombord. Siden har Apple opkøbt en række chipfirmaer og har i højere og højere grad fået mulighed for at lave deres egne chips.

Og nu er det altså blevet tid til også at overtage GPU-produktionen selv. Hvornår præcis, Imagination Technologies holder op med at levere PowerVR-GPU’er til Apple er endnu uvist, men i princippet kan Apple godt nå at skifte allerede til den næste iPhone-generation, f.eks. hvis de nøjes med at gøre det i jubilæums-versionen, der kommer som limited edition-model til efteråret.

Annonce