Forside Produkter Auto

Apple er officielt med i det selvkørende bil-kapløb

-
Apple Car concept. Foto: Freelancer / menithings

Ville de eller ville de ikke?

Der har været en hel del diskussion og rygter om, hvorvidt Apple ville kaste sig ud i selvkørende biler eller ej, og i givet fald hvordan.

Annonce:

Først så det ud til, at Apple ville lave deres helt egen bil, men det projekt er siden blevet skudt i sænk. I stedet ser det ud til, at Apple vil lave software til andre selvkørende biler.

Men uanset, om det er det ene eller det andet, der er tale om, så er Apple i hvert fald nu officielt inde i kampen.

Firmaet har nemlig søgt om, og har nu fået tilladelse til, at teste selvkørende biler på offentlig vej i Californien. Dermed kaster de sig ind i en gruppe af firmaer fra Silicon Valley såvel som udefra, der lige nu har selvkørende biler drønende rundt i gaderne.

Californien er en af de stater, der har været hurtigst ude med disse tilladelser, og derfor tester en rækker firmaer, herunder Tesla, GM, Ford, Waymo (ex-Google), Uber og flere andre lige nu selvkørende biler netop der. Der sker dog også tests i Arizona og i Detroit, hvor Ford og GM har hjemme.

Præcis hvilken biltype (eller bilmærke), Apple vil teste, melder historien endnu ikke noget om.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.