Forside Produkter Mobil

Apple taber ny retssag: Må ikke ombytte til ‘genfabrikeret’ model

-
Foto: recordere.dk

Apple fik rettens ord for at de ikke måtte ombytte til ‘refurbished’ modeller ifm. reklamationer. Nu må de heller ikke ombytte til ‘remanufactured’ modeller.

Apple opererer med to forskellige begreber indenfor genanvendelse af tidligere brugte modeller som iPhones og iPads:

‘Refurbished’ og ‘remanufactured’.

En refurbished enhed er en tidligere brugt enhed klargjort til gensalg eller genudlevering.

En remanufactured enhed har været en tur forbi fabrikken igen, adskilt, samlet og testet efter samme principper som en ny model. Men kan indeholde både brugte og nye dele.

Ved reklamationer har Apple blandt andet tidligere tilbudt ombytning til ‘refurbished’ modeller. Her tabte de sidste år en dansk retsag mod David. En principiel sag hvor Apple blev dømt til at ombytte til nyt.

 

Ville ikke modtage en ‘remanucatured’ model

Men Apple har også tilbudt ombytning til ‘remanufactored’ modeller, og det fik en iPad-kunde i Holland tilbudt efter at hun fik problemer med WiFi på sin 4 måneder gamle iPad. Det skriver magasinet Tweakers.net.

Hun var dog ikke tilfreds med tilbudet om en ‘remanufactured’ model og sagen endte i retten. Her har en delstatsdomstol i Amsterdam nu afsagt en kendelse der går mod Apple. Hvis Apple ønsker at ombytte fremfor at reparere, så skal der ombyttes til en fabriksny model.

Apple forsvarede sig med at en ‘remanufactured’ model var ligeså god som en ny, men det var retten ikke enig i.

Retten angiver som grund at hvis kunderne har investeret i et fabriksnyt produkt, her en ny iPad, så har de også krav på at få et nyt produkt. Dette selvom fabrikanten vælger at ombytte efter 4 måneder som følge af en reklamation.

Dommeren bad Apple levere en ny iPad til kunden, med en bod på 750 kroner/dag (€ 100/dag) indtil det er efterlevet.

 

Annonce