Forside Indhold og distribution Film

Bil-film vipper Star Wars af tronen ved billetlugen

-

Hvad er stærkest – muskelbiler eller The Force?

Hvis man skal tro påskeweekendens biograftal, så har muskelbilerne et lille forspring lige nu. I hvert fald har den ottende film i ’The Fast and the Furious’-serien med titlen ’The Fate of the Furious’, netop slået rekorden for den største åbningsweekend nogensinde.

Dermed har den vippet ’Star Wars Ep. VII: The Force Awakens’ af tronen. For halvandet år siden hentede Den syvende Star Wars-film ellers 529 millioner dollar i dens åbningsweekend. Men ’The Fate of the Furious’ kom lige et mulehår foran med de 532 millioner dollar, den hentede ind ved billetlugerne over hele verden.

Men Vin Diesel, Jason Statham, Dwayne ’The Rock’ Johnson og de andre stjerner i filmen skal formentlig ikke juble alt for meget og tro, at de nødvendigvis kan blive siddende på toppen.

Hemmeligheden ved ’The Fate of the Furious’’ store succes er, at den åbnede samme weekend over hele verden, inklusive i verdens næststørste biografmarked, Kina.

’The Force Awakens’ havde først premiere i Kina tre uger efter dens amerikanske premiere, og her hentede den 52,3 millioner dollar ind. Havde premiererne ligget samtidigt, kunne Star Wars-filmen altså teoretisk set have været oppe over 582 millioner.

Vi må se, om Disney og Lucasfilm lykkes med at få en global premiere på plads til ’Star Wars Ep. VIII: The Last Jedi’, så Star Wars-universet kan komme tilbage på førstepladsen.

Annonce