Forside Nyheder

CIAs spionmanual til Samsung TV er lækket

-
Foto: Samsung / Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

Vejledningen til CIA-værktøjet, der kan hacke Samsung TV, afslører nye detaljer om spion-mulighederne.

Tilbage i marts måned der lækkede WikiLeaks dokumenter fra CIA som beskrev et hackerværktøj til brug på Samsung TV.

‘Weeping Angel’ hed det, og med det ville agenterne hos CIA kunne overtage styringen af Samsung TV, og lytte med på samtalerne i rummet, mens TV’et så slukket ud.

Samsung var hurtigt ude og fortælle at de ville efterforske oplysningerne.

Nu har WikiLeaks lækket endnu et dokument om CIA-værktøjet. Denne gang er det noter omkring brugen af ‘Weeping Angel’, hvordan man gør, hvad det giver adgang til og hvor der er muligheder for videreudvikling.

Dokumentet beskriver hvordan en agent kan omdanne et Samsung Smart TV til en mikrofon der transmiterer rummets lyd til agenten (eller hackeren) i den anden ende. Dette endda med valg af lydkvalitet (bitrate) hvis internetforbindelsen tillader forbedret kvalitet.

De nye oplysninger giver dog også et overblik over begrænsningerne for agenter og andre som måtte ønske at benytte dette værktøj.

For at installere det skal der være fysisk adgang til TV’et, da første del af softwaren indlæses som en opdatering via USB.

Men der er en endnu større begrænsning end det. Denne version af CIA-værktøjet ‘Weeping Angel’ er angiveligt endnu kun udviklet til Samsungs F-modeller TV. Det er tv-modellerne fra 2013, som F7005 og F8005.

Så lige dette værktøj skal man nok ikke frygte at blive afluret af.

 

Annonce