Forside Nyheder

Dansk lyd får 2 Emmy-nomineringer, for Lego Star Wars the Freemaker adventures

-

Tv-serien Lego Star Wars – the Freemaker adventures – har kastet 2 danske Emmy-monineringer af sig.

Det bliver en neglebidende affære for danske Jeppe Riddervold, når Emmy-priserne for ‘Daytime Creative Arts’ på fredag den 28. april skal uddeles i The Pasadena Civic Auditorium, Los Angeles.

Den danske ‘Music Director’ har nemlig mulighed for at hjemtage hele to af de prestigefyldte Emmy-statuetter, der er tv-verdenens svar på Oscar.

Jeppe Riddervold er nomineret til en Emmy i kategorien ‘Outstanding Music Direction and Composition’ for sit arbejde på tv-serien Lego Star Wars – the Freemaker adventures.

 

 

Stolt Jeppe Riddervold

“Jeg har meget svært ved at få armene ned lige nu, jeg er simpelthen så stolt over og glad for nomineringen. Som Music Director er det min opgave at hjælpe filmskabere med at finde frem til den helt rigtig musikalske vision for en film eller tv-serie”, fortæller Jeppe Riddervold, og fortsætter:

“At modtage en Emmy-nominering som denne er det største skulderklap for det arbejde, jeg har brugt de sidste to år på, og jeg føler det som en kæmpe anerkendelse af, at jeg sammen med min komponist, Michael Kramer, har ramt plet”.

Ud over den personlige nominering er Jeppe Riddervolds lydselskab, Jelly Animation Sound Studios, som er en del af hans JAM Company-koncern, også nomineret i kategorien ‘Outstanding Sound Editing’ for samme tv-serie.

De nominerede fra Jelly Animation-teamet er: Reda El-Kheloufi, Troels Rohde Jørgensen, Stefan Leissner og Kåre Kabel Mai.

 

Jeppe Riddervold. Foto: Niels Kondo

Fakta

Jeppe Riddervold er CEO og grundlægger af JAM Company, som han i dag har sammen med Michael Ritto. Jelly Animation Sound Studios er en del af JAM Company.

Han har tidligere arbejdet mange år i pladebranchen og som sanger og sangskriver.

Jeppe har tidligere modtaget to BMI Awards (2013 og 2016) og var i 2015 nomineret til en Annie Award ( animationsgenrens Oscar), som komponist på Ninjago – Masters of Spinjitzu.

Lego Star Wars – The Freemaker Adventures er skabt af Lucas Film/Disney og Lego. Serien vises herhjemme på tv-kanalen Disney XD.

 

Annonce