Forside Nyheder

Dit smart-tv kan hackes gennem luften

-

For nylig lækkede WikiLeaks en række CIA-hemmeligheder.

En af dem var, at CIA havde teknologi, der kunne spionere på dig via et Samsung-smart tv. Det viste sig dog hurtigt, at det krævede fysisk adgang med en USB-nøgle for at få det til at spille, hvilket nedsatte faren betydeligt.

Men i fremtiden kan det være anderledes. Forskere har nemlig nu påvist, hvordan man kan hacke et tv gennem luften.

Det sidste kan vi takke overgangen til digitalt tv for. Det er nemlig DVB-T-signaler, som det er lykkedes sikkerhedsforskeren Rafael Scheel fra Oneconsult at komme ind i. Hvis man først kan få placeret malware i det signal, og signalet modtages af et tv, kan man tiltvinge sig adgang til tv’ets dybeste funktioner og få til at gøre hvad som helst. For eksempel at sende signaler til hackeren, hvis tv’et har en mikrofon og/eller et kamera indbygget.

Scheel demonstrerede hacket ved en cybersikkerheds-konference afholdt af den paneuropæiske tv- og radio-organisation, EBU. Du kan se en video af præsentationen herunder.

Det var i øvrigt igen et Samsung-tv, det lykkedes at hacke.

 

 

Annonce