Forside * Featured

Færre musikpirater med alderen

-
Foto: recordere.dk

Streamingtjenester som Spotify og Apple Music har ikke bremset musikpiraterne. Men det aftager med alderen.

Selvom musik download i stigende grad erstattes af streaming musik, så har det ikke bremset musikpiraterne.

Især blandt de yngre er der fortsat mange som lytter til musik som de ikke har betalt for, eller hvor abonnementet for længst er afmeldt igen.

Annonce:

For selvom forbruget af download musik falder, så er det hos piratlytterne blevet erstattet af ‘stream ripping’ – hvor musikken istedet rippes fra streaming.

Ifølge brancheorganisationen IFPI (The International Federation of the Phonographic Industry), der repræsenterer musikindustrien verden over, er ‘stream ripping’ nu den mest anvendte metode blandt musikpiraterne.

I en undersøgelse foretaget i 13 udvalgte lande, der indrømmede 35% af internetbrugerne at have haft fingre i piratkopieret musik indenfor de seneste 6 måneder. 30% af dem havde rippet numre fra musikstreaming.

Undersøgelsen viste også at er flest musikpirater blandt de yngre voksne, og så aftager forbruget af piratkopieret musik med alderen, som de ses på nedenstående grafik fra Statista:

 

Kilde: Statista

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.