Forside Indhold og distribution Musik

Jay-Z trækker sin musik fra Apple Music og Spotify

-

Striden mellem de store streamingtjenester over eksklusivt indhold er lige blevet optrappet yderligere.

Hovedejeren af Tidal, rap-kongen Jay-Z, er begyndt at trække dele af sit bagkatalog ud af Tidals største konkurrenter, Apple Music og Spotify.

Det er især gået ud over sidstnævnte, hvor der kun er nogle få singler og albums tilbage ifølge medier som 9to5Mac og Engadget. En talsperson fra Spotify bekræfter, at en del af kataloget er blevet hevet ud efter ønske fra Jay-Z.

Det står ikke helt så slemt til på Apple Music, der stadig har størstedelen af Jay-Zs materiale på plads. Men to af hans hovedværker, ’The Blueprint’ og ’The Black Album’ mangler. Jay-Z har forsøgt at sælge Tidal til Apple, men forhandlingerne er gået i vasken i flere omgange, til stor frustration for Jay-Zs ven, Kanye West.

Men det kan være en del af forklaringen på, hvorfor Apple Music ikke er blevet hårdere ramt. Spotify bliver som bekendt regelmæssigt boykottet af kunstnere på grund af deres gratistjeneste, som de netop har indgået en aftale med Universal om. Måske er Jay-Z bare ikke tilfreds med denne aftale.

Pudsigt nok er der ingen meldinger om at tjenester som Deezer eller Google Play Music har fået skåret ned i deres Jay-Z-katalog.

Annonce