Forside Produkter Medieafspillere

KODI overvejer DRM i kampen mod pirater

-

Mediecenterspecialisten KODI overvejer nu DRM (Digital Rights Management), som en mulighed for at bremse piraterne.

Kodi anses af mange for at være et godt mediecenter-software, men deres ry er også blevet lidt flosset i kanten over årene, grundet sager om softwarens anvendelse til pirat-formål.

Som ‘open source’ system, hvor 3. part kan byde ind med tilbehør (add-ons) der er Kodi åbent overfor mange anvendelser, og der i blandt også mere lyssky formål.

Senest sager fra Storbritanien med klapjagt på forhandlere af færdiginstallerede Kodi-bokse til piratformål, som at se betalings-tv uden at betale for det.

Nu overvejer Kodi om de skal indføre DRM (Digital Rights Management) i kampen mod piraterne. Det fortæller XBMC’s Project lead Martijn Kaijser til TorrentFreak.

De ser det ikke som en brugbar mulighed at blokere for disse 3.parts add-ons, men ved at tilbyde DRM kunne de åbne for helt nye muligheder, for at indholdsleverandørene kan få deres indhold på Kodi, uden risiko for piratkopiering.

På den måde kunne brugere af Kodi mediecenter få adgang til mere legalt indhold, samtidig med at der opbygges et tillidsforhold til rettighedshaverne.

 

 

Annonce