Forside Nyheder

PC-salget falder stadig – men stiger for de store mærker

-

I første kvartal blev der igen solgt færre computere end tidligere.

Ifølge en ny rapport, der netop er blevet udgivet af analysefirmaet Gartner, er pc-salget nu for første gang i ti år faldet til under 63 millioner enheder i kvartalet.

Annonce:

I første kvartal af 2017 blev der således solgt 2,4 procent færre PC’er, end der gjorde i samme periode sidste år.

Det sjove er, at de fleste af PC-producenterne faktisk har oplevet fremgang i salget samtidigt. Lenovo, HP, Dell og Apple har alle oplevet fremgang i salget af computere, og HP har oplevet den største fremgang med en stigning på 6,5% i forhold til første kvartal sidste år.

Asus og Acer er de store tabere med en nedgang på henholdsvis 14% (av!) og 1,8%. Derudover har Gartner en gruppe, der bare hedder ”De andre”, hvor der er registreret et fald i salget på 12%.

Med andre ord flokkes PC-køberne lige nu til de kendteste mærker. Denne udvikling flankeres af en anden interessant udvikling ifølge Gartner. PC-industrien oplever faktisk generelt en lille fremgang på salget generelt, men det er i højere grad erhvervslivet og professionelle, der køber computere.

Fremgangen bliver således modarbejdet af et fald i interesse fra almindelige forbrugere, der ligesom i tidligere år kan klare sig med en tablet eller en smartphone.

Annonce:
Forrige artikelSamsung vil teste smartphone med dobbeltskærm
Næste artikelHer kan du følge Star Wars Celebration live
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.