Forside Indhold og distribution Spil features

Xbox Project Scorpio: Så vild bliver den nye konsol

-
Project Scorpio hardware. Foto: Microsoft

Digital Foundry har besøgt Microsoft og fået et eksklusivt indblik i hardwaren til den nye super-konsol – kodenavn Scorpio.

Microsoft har nu løftet sløret for hvor vild den nye Xbox superkonsol bliver. Digital Foundry var inviteret en tur forbi Microsoft HQ, hvor de fik et eksklusivt indblik i den kommende spillekonsol.

For en hyldevare spillekonsol der bliver Project Scorpio vildere end det kendes fra de nuværende produkter.

 

Project Scorpio hardware. Foto via: Digital Foundry

 

Den kommer med en 8 core x86 CPU, der kører med 2,3 GHz. Dertil en grafikprocessor (GPU) med 40 tilpassede regneenheder. GPU kører 1,172 GHz.

Der er 12 GB RAM af GDDR5-typen, en 2,5″ harddisk på 1 TB – og et UHD Blu-ray drev til afspilning af 4K-indhold fra disk.

Denne hardware kan trække spil i “ægte” 4K UHD med HDR. Dvs. 4K-opløsning med 60 frames per sekund (60 Hz) og HDR (High Dynamic Range).

Det er på dette punkt, 4K gaming, at Scorpio for alvor trækker fra det PlayStation kan tilbyde med det nuværende lineup af konsoller. Hvor PlayStation opskalerer til 4K, så er Xbox Scorpio ægte 4K.

 

Project Scorpio hardware. Foto via: Digital Foundry

 

På lydsiden får den understøttelse for Dolby Atmos og et proprietært lydformat kaldet HRTF (udviklet af Microsoft Hololens Team for virtual reality).

Scorpio understøtter også VR headsets.

Den nye konsol kommer med indbygget strømforsyning.

Project Scorpio vises frem på gamingmessen E3 til juni, og Digital Foundry gætter på en pris omkring de $500 (omregnet til danske forhold er det nok mellem 4.000 og 4.500 kroner).

 

 

Annonce