Forside Nyheder

Apple klar til at teste 5G til iPhones

-

Apple var oprindeligt lidt sløve i optrækket, når det gjaldt mobildata.

Den første iPhone havde kun 2G, selvom det meste af verden var gået over til 3G på det tidspunkt. Men det er ti år siden, og nu er Apple blandt de forreste i feltet, når det gælder mobildata.

Således er Apple allerede i gang med at tænke over, hvordan 5G-mobildata kan virke på iPhones. Og det selvom der endnu ikke er fastlagt nogen 5G-standard. Det eneste, standardorganisationer og producenter kan blive enige om, er at vi skal op i gigabit-hastigheder og at der bliver tale om data, der sendes i frekvensspektret 30 GHz til 300 GHz.

Det er netop tests i dette frekvensspektrum, Apple netop har søgt tilladelse til at udføre i området omkring deres hovedkvarter i Cupertino i Silicon Valley. Det viser en ansøgning, som Business Insider har fået fingre i fra de amerikanske telemyndigheder FCC.

Apple ønsker at teste ”direkte og multispors transmissioner fra basestationer til modtagere i dette spektrum”, lyder det i ansøgningen.

Hvornår disse tests reelt går i gang, ved vi ikke, men der går nok nogle år endnu, inden der rent faktisk kommer en 5G-iPhone.

Annonce