Forside Produkter Gadgets

DJI begrænser din drone indtil du registrerer den

-

DJI ændrer softwaren i deres droner, så nye ejere har meget begrænset funktionalitet indtil de har registreret dronen hos DJI.

Den kinesiske fabrikant vil i fremtiden begrænse nye ejere af DJI droner. Indtil du har registreret din nye drone hos DJI vil den ikke kunne flyve højere end 30 meter, og max 50 meter væk fra hvor du står. Ligesom du ikke vil kunne bruge live video.

DJI gør dette for at støtte op om amerikanske krav omkring ejerskab af droner. Men indfører reguleringen over hele verden.

Den amerikanske organisation FAA (Federal Aviation Administration) mistede i sidste uge retten til at registrere droneejere, som ellers har været et krav siden 2016. Amerikanske domstole erklærede kravet ulovligt.

Mens FAA overvejer at anke den nye dom, har DJI valgt at støtte op om registreringen af droneejere ved at udrulle de nye begrænsninger, som nærmest gør nye DJI droner ubrugelige, med mindre du har registreret den direkte hos DJI. Om DJI vil dele disse data med f.eks. FAA melder historien ikke noget om.

Annonce