Forside Indhold og distribution Film

Fans fejrede at Star Wars fyldte 40

-

Engang i går nat dansk tid var det præcis 40 år siden, verden første gang stiftede bekendtskab med den der galakse langt, langt væk, hvor et eventyr fandt sted for længe siden

25. maj 1977 (amerikansk tid) havde ’Star Wars’ premiere. Det var dengang, den endnu ikke var blevet sat ind i en længere saga, og derfor ikke hed ’A New Hope’ endnu. Der var ingen, der troede på filmen, der ifølge Hollywood Reporter kun var sat til at køre i to uger i biograferne rundt om i USA.

Men allerede fra starten var der køer hele vejen rundt om bygningen til billetlugerne, ikke mindst fordi George Lucas havde varmet fans godt og grundigt op med en bogudgave baseret på manuskriptet, (der kom allerede i 1976), tegneserier og ikke mindst merchandise.

På nettet blev 40-års-dagen naturligvis fejret af såvel fans som kulturpersonligheder, der på sociale medier delte deres første oplevelser med filmen.

Vanity Fair har en fed artikel om 40 ting, Star Wars satte igang.

NASA skrev, at Star Wars er med til at inspirere lysten til at udforske rummet.

The Hollywood Reporter har en hel serie af artikler dedikeret til fødselaren (her, her, og her f.eks.), hvoraf en af de bedste er et interview med den stormtrooper, der banker hovedet ind i en dør.

Og den kendte astrofysiker Neil DeGrasse Tyson forklarer, at der faktisk er en mulighed for at lyssværd kunne fungere i virkeligheden.

Et kig på Twitter med hashtagget #StarWars40 giver endnu flere sjove lykønskninger.

Annonce