Forside Indhold og distribution Film

FilmLounge: Ny dansk filmtjeneste på vej

-
Foto: recordere.dk

Ny dansk filmtjeneste vil satser på udlejning af de smallere film.

Den nye danske streamingtjeneste ‘FilmLounge’ er ved at gøre klar til åbning. Indenfor de næste par måneder vil filmtjenesten åbne deres streaming af film til danskerne.

Bag tjenesten står Pernille Munk Skydsgaard, der har en årelang karriere hos ‘Det Danske Filminstitut’ i baggagen. Hun har allieret sig med to andre, en fra filmbranchen der samtidig er IT-kyndig og så en forretningsmand til at tage sig af finanserne.

Målet er at filmenes kvalitet skal være høj, og det tekniske skal fungere og være overskueligt. Filmene udlejes enkeltvis, til priser på mellem 19 og 49 kr. per film.

“Det bliver ikke de brede film, vi kommer til at køre med. Men jeg har en drøm om at gøre de fantastiske filmperler brede. Og det er muligt. Hvis man tager “Toni Erdmann” (tysk film fra 2016, red.), så blev den set af over 100.000 mennesker i danske biografer. Jeg vil gerne tage kvalitetsfilm og brede dem ud”, fortæller Pernille Munk Skydsgaard til MediaWatch og fortsætter:

“Ideen er udsprunget af egne behov. Jeg har tit været lidt frustreret over ikke at kunne finde film på forskellige tjenester. Derudover kan det være svært at huske, hvilke film man ikke fik set, da de gik i biografen. Filmene går kortere og kortere tid i biograferne, og så går der typisk tre-fire måneder, før de må sælges eller udlejes digitalt. Og så har man glemt, hvilke film man gerne ville se, men ikke fik set. Det behov håber vi at kunne dække med Filmlounge.”

Der satses på at have mellem 300 og 500 film i kataloget når FilmLounge lanceres.

 

Annonce