Forside Produkter Mobil

Google Assistant klar til iOS – og andre enheder

-

Googles virtuelle assistent med det orginale navn Assistant kan snart downloades til iPhones og iPads.

Vi hørte rygtet allerede forleden, men i dag, under åbningskeynoten på udviklingskonferencen I/O, fortalte Google, at Assistant også vil kunne bruges på iOS. Der vil selvsagt ikke være den samme, dybe integration som i Android, eller som Siri har på iOS. Men der vil være dyb integration med alle Googles tjenester.

Men iOS er ikke det eneste sted, Assistant er ved at sprede sig. For det første har Google nu en fordel frem for Amazon og deres Alexa-assistent. Google Assistant kan nemlig nu vise resultater og svar på dine spørgsmål via forskellige skærme på forskellige enheder. For eksempel kan du spørge en Google Home-højttaler om at finde en rute for dig, som du så kan få vist på Google Maps – også på iOS, hvis du har både Maps og Google Assistant installeret.

Derudover teasede Google-folkene, at der i løbet af i år vil komme en række nye enheder på markedet fra tredjepartsfirmaer, der vil have Assistant indbygget, lidt som Amazon er i gang med at putte Alexa ind i alle mulige enheder fra andre producenter. Google ville ikke løfte sløret for hvilke enheder og brands, der er tale om, blot at man fremover ville kunne kigge efter et mærke, hvor der står ’Google Assistant Built-In”. Det skyldes ikke mindst, at Google nu har lanceret et Software Development Kit (SDK) til Assistant, så tredjeparter frit kan arbejde med deres assistent.

 

Annonce