Forside Nyheder

”Hot Dog-app’en fra ’Silicon Valley’ er blevet til virkelighed

-

Advarsel – der er spoilere fra den seneste sæson af HBOs ’Silicon Valley’ herunder, så læs ikke videre, hvis du stadig har den til gode.

Fans af ’Silicon Valley’-serien har moret sig bekosteligt over seriens parodi på apps, der bruger kunstig intelligens i skyen til visuel genkendelse. Hvis du er en af dem, ved du, at der er tale om en app, der skulle være ”Shazam for mad”. Altså hvor du kan pege kameraet hen på en madret og få at vide, hvad det er for noget.

Ud over, at dette naturligvis er et temmelig tvivlsomt produkt til at begynde med, så viser det sig, at app’en kun kan identificere hot dogs. Alle andre madvarer kategoriserer den som ”ikke-hot dogs”. App’en viser sig i serien at have teknologi ombord, der kan bruges til noget helt andet og mere brugbart, men det er en helt anden historie.

Og så skulle man jo tro, at den app kun ville leve i en satire-serie. Men i et tilfælde af virkelighedens imitation af kunsten har Pinterest netop lanceret en funktion i deres app, der lige præcis gør, hvad ’Silicon Valley’-app’en skulle have gjort. Den identificerer madretten foran dig – og er endda så smart, at den kan sende dig en opskrift på madretten. Og så er app’en måske slet ikke så tvivlsom alligevel.

Funktionen hedder Lens, og det er åbenbart et populært navn til den slags. Det er præcis, hvad Google i sidste uge annoncerede, at deres genkendelsesteknologi også kommer til at hedde. Selve Lens-teknologien blev dog lanceret af Pinterest tilbage i februar – det er blot madfunktionen, der netop er kommet til.

Hvis man bare gerne vil identificere hot dogs, kan man naturligvis også det. HBO har nemlig rent faktisk lavet den app, som er med i serien. Den findes både til iOS og Android.

Annonce