Forside Indhold og distribution Film

’Logan’ kommer i en sort/hvid-udgave

-

Det er sikkert noget, folk kan debattere i evigheder – men der er nu noget særligt over sort/hvid.

Om det er nostalgi, kunst eller en anden billedkvalitet, der gør visse sort/hvid-billeder og -film attraktive, er nok op til den enkelte. Men instruktøren af X-men-filmen ’Logan’ er i hvert fald glad for det monokrome.

James Mangold har netop annonceret, at filmens Blu-ray-udgave kommer til at indeholde en version af filmen, der ikke er i farver. I USA kan biografgængere i visse amerikanske byer endda få lov at se denne version på det store lærred, men kun for en enkelt dag. Det er 16. maj, den sort/hvide version bliver vist.

Ifølge instruktøren er det i øvrigt ikke nogen let sag at pille farverne ud af sådan en film. Der skal tages beslutninger om, hvilke farvenuancer, der skal være mørke eller lyse og kontrasten skal indstilles, for hver enkelt frame i filmen, forklarer James Mangold på Twitter.

I øvrigt kunne det se ud som om, der er tale om en slags bølge. ’Logan’ er den anden store film i de senere år, der er kommet i en særlig sort/hvid-version. Den første var ’Mad Max: Fury Road’.

Annonce