Forside Nyheder

Microsoft er måske slet ikke færdige med at lave smartphones

-

Med en markedsandel, der er forsvindende, har de fleste efterhånden afskrevet Windows Phone som en spiller på smartphone-markedet.

Men det betyder ikke nødvendigvis, at Microsoft er færdige med at lave telefoner.

Annonce:

”Jeg er sikker på, at vi kommer til at lave flere telefoner”, fortæller Microsofts CEO Satya Nadella i et podcast-interview med den amerikanske radiostation NPRs business-program, Marketplace. Topchefen synes dog at antyde, at der er noget nyt på vej: ”Men det er ikke sikkert, de kommer til at ligne de telefoner, der findes i dag”.

I interviewet henviser Nadella til Microsofts Surface-computere og -tablets som et eksempel på, hvordan firmaet har formået at finde sin egen plads i markedet. Han forklarer også, hvordan de telefoner, Microsoft stadig laver, er fokuserede på sikkerhed og funktioner til erhvervslivet. Nadella peger på en ganske bestemt funktion, der kunne komme i fokus i fremtiden: ”Vi har den særlige funktion, der hedder Continuum (bill.), der gør det muligt at bruge din smartphone som en PC”.

Det lyder lidt som om, der kunne være hold i rygterne om, at Microsoft på et tidspunkt vil lave en Surface-telefon, der i virkeligheden bare er en meget lille Windows-tablet.

De seneste Windows Phone-modeller kommer tæt på ved at kunne anvende de såkaldte Universal Windows Apps, men som visse kritikere har peget på, så afhænger funktionaliteten dermed af tredjepart, og det er ikke altid disse apps fungerer lige godt.

Annonce:
Annonce: