Forside Nyheder

Nu med priser: Ny Microsoft Surface Pro

-

Efter for kun kort tid siden at have lanceret den nye Surface Laptop, er Microsoft nu også klar med en opfølger til Surface Pro 4.

Firmaet har dog imidlertid droppet tallene i deres markedsføring, så den nye Surface Pro hedder bare…Surface Pro.

Og når man kigger på den, er der ikke så meget forskel at se. Det er stadig en 12,3-tommers skærm i 3:2-skærmforholdet, i samme størrelsesdimensioner som forgængeren.

De fleste nyheder er sket indvendigt og på tilbehøret – og det er til gengæld ikke småting. Den nye Surface Pro har naturligvis fået opgraderinger på CPU, RAM m.m.

Den kan nu fås med de seneste Core-M, i5 og i7-processorer og har fået opgraderet batteriet, så det har en levetid på 13,5 timer ifølge Microsoft. RAM- og harddiskkonfigurationerne starter ved 4GB/128GB, men kan komme helt op på 16GB og 1TB HD, hvis man vil betale for det.

 

Microsoft Surface (5. generation). Foto: Microsoft

 

 

Som noget nyt har Surface Pro dog fået mulighed for 4G/LTE ombord, hvilket sikkert vil glæde mange mennesker, der er meget på farten. Det sætter samtidig endnu mere gang i spekulationerne om, hvorvidt Microsoft vil lave en Surface-phablet på et tidspunkt.

”Støttebenet” bagpå kan nu lægges ned i en endnu fladere vinkel, sådan at Surface Pro nærmest minder om en miniudgave af Surface Studio, der fik en hel del mennesker til at spærre øjnene op for nylig. Og som man måske kan udlede heraf, betyder det også, at drejeskiven Dial kan bruges direkte på Surface Pro-skærmen, akkurat som den kan på Studio. I forbindelse med lanceringen af Surface Pro kunne Microsoft Danmark i øvrigt også meddele, at Surface Studio nu også er på vej til danske butikker.

 

Microsoft Surface (5. generation)

 

Nu vi taler om tilbehøret, så har pennen, der hører til Surface Pro, fået endnu mere trykfølsomhed, sådan at skrive- og tegneoplevelsen på Surface Pro kommer endnu tættere på at sætte pen til papir. Samtidig er der sket noget med den mere udbredte måde at skrive på ens Surface på – TYPE-coveret.

Dette er nu blevet redesignet til at flugte med Surface Laptop, sådan at farve-udvalget er de samme (blå, gylden, grå og rød). Men hvad der er endnu vigtigere, så kan tasterne på tastatur-coveret TYPE nu trykkes 1,5 millimeter ned.

 

 

Det er det samme som tasterne på både og Surface Book og Surface Laptop, og her er vi altså nu oppe i, hvad man kan forvente på en laptop. Men det er sker altså i et tastatur-cover, der købes som tilbehør.

 

Microsoft Surface (5. generation)
Microsoft Surface (5. generation)
Microsoft Surface (5. generation)

 

Pris og tilgængelighed

Der er 6 varianter af Microsoft Surface Pro.

  • Core m3 CPU, 4GB RAM, 128GB SSD, kr. 7.299,-
  • Core i5 CPU, 4GB RAM, 128GB SSD, kr. 8.799,-
  • Core i5 CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, kr. 11.299,-
  • Core i7 CPU 8GB RAM, 256GB SSD, kr. 13.999,-
  • Core i7 CPU, 16GB RAM, 512GB SSD, kr. 19.299,-
  • Core i7 CPU, 16GB RAM, 1TB SSD, kr. 23.799,-

Surface Pen koster 860 kroner og tastaturomslaget ‘Type Cover’ koster 1.200 kroner.

Prisen er endnu ukendt for det nye ’Signature Type Cover’ med finish i Alcantara-stof.

Den nye Surface Pro kan forudbestilles nu til levering fra 15/6.

 

Annonce