Forside Nyheder

Microsofts Surface-chef: “Vi har lavet en dongle til alle dongle-elskerne”

-

Chefen for Microsofts device-afdeling, Panos Panay, er ikke kendt for at lægge fingrene imellem.

Det gør han heller ikke i et nyt interview med The Verge, hvor han langer ud efter Apples satsning på USB-C, som han mener er alt for tidligt og resulterer i et unødvendigt dongle-helvede:

”Det sidste, jeg vil udsætte mine kunder for, er at fjerne en port, de skal bruge i dag, i morgen og dagen efter”, siger Panay med henvisning til at flere og flere producenter er begyndt at skifte USB 3.0-porte med USB-C. Især Apple har fået kritik for dette, ved bl.a. kun at inkludere en enkelt USB-C-port på deres MacBook fra 2015.

Det er derfor med en slet skjult henvisning til Apple, at Panay kritiserer de mange dongles, man vil skulle bruge til USB-C-dongles i den nære fremtid: ”Hvis du er fan af USB-C er du lige nu også fan af dongles. Så derfor har giver vi nu også en enkelt dongle til folk, der elsker dongles”.

Den sidste, lidt selvmodsigende udtalelse henviser til, at Microsoft også kommer til at tilbyde en dongle til den nye Surface Pro, der netop er blevet lanceret. Den har nemlig en helt almindelig USB 3.0-port ombord, og hvis man insisterer på at bruge USB-C, skal man…bruge en dongle.

Når Microsoft vælger at vente med at indføre USB-C og dermed tvinger early adopters bruge en dongle, er det fordi, økosystemet ikke er der endnu, siger Panos Panay: ”Jeg elsker teknologien i USB-C. Jeg tror på USB-C. Og når USB-C er klar til vores kunder, skal vi nok være der og gøre det hele nemt for dem.”

Annonce