Forside Indhold og distribution Film

Netflix: Der streames forskelligt nat og dag

-
Foto: recordere.dk

Netflix har undersøgt hvad brugerne streamer morgen, middag, aften og nat, og der er store forskelle.

Netflix reflekterer over hvordan tv-vanerne ændrer sig med streaming, og muligheden for selv at vælge hvad der ses hvornår.

“I mange år har seerne måtte rette sig ind efter tv’ets planlagte sendeflade, men i dag er det vendt på hovedet”, fortæller Cindy Holland, Vice President of Original Content, og hun fortsætter:

“Vi har givet forbrugerne magten, og det er interessant at se, hvordan nye vaner opstår, når seerne ikke er bundet til fastlagte sendeflader. Og endnu mere interessant er det at se, hvordan disse mønstre går igen blandt millioner af seere i hele verden”.

Her nedenfor lister Netflix hvad der er populært på deres tjeneste verden over – på forskellige tider af døgnet.

 

Komedie til morgenmad

Oprindeligt mødte Netflix-seerne Familien Tanner, da Hænderne Fulde blev sendt på tv kl. 20.00, men i dag vil brugerne hellere være i selskab med dem før klokken otte om morgenen.

Brugere af Netflix er 34% mere tilbøjelige til at se komedier omkring kl. 6.00, end de er resten af dagen.

Andre morgenfavoritterne på Netflix inkluderer Michael Scott (The Office), Kimmy Schmidt (Unbreakable Kimmy Schmidt) og Chandler Bing (Friends).

 

Ingen frokost uden drama

Når sendefladen tilrettelægges af seerne og ikke af tv-kanalerne står den på binging ved frokosttid.

Over hele verden indtages drama mellem kl. 12 og 14. Det er 5% højere i dette tidsrum sammenlignet med resten af dagen.

Middagsstreaming er især udbredt i Brasilien, hvor seerne er 25% mere tilbøjelige til at streame i dette tidsrum sammenlignet med resten af verden.

 

Modsætninger mødes i aftentimerne

Det er måske ikke så overraskende, at vi tænder for thrillere som The Walking Dead, Stranger Things og Breaking Bad, når mørket falder på.

På globalt plan oplever Netflix en stigning i streamingen af denne genre med 27% efter kl. 21.

Men når det er sengetid kl. 23, bliver Rick Grimes, Dexter og Walter White byttet ud med sengepartnere som Rachel Green (Friends), Dev Shah (Master of None) og Bojack Horseman.

Netflix-brugerne verden over vælger altså både at starte og slutte dagen med et godt grin.

 

Nattetimerne beriges med ny læring

Globalt set sker 15%. af al streaming mellem midnat og kl. 6 om morgenen – i Japan og Sydkorea er tallet endda helt oppe på 21%.

Det som natteravnene særligt bruger tid på at streame er derimod dokumentarserier som Abstract, Making a Murderer og Planet Earth.

Dokumentargenren oplever nemlig en stigning på 24% i dette tidsrum.

 

Metodologi

Seks måneders data fra Netflix om brugernes streamingadfærd (77 millioner Netflix-konti per måned) er blevet brugt i analysen til at give indsigt i, hvordan forskellige seere på globalt plan bruger streamingtjenesten.

Der er indsamlet data fra brugere i Argentina, Australien, Brasilien, Canada, Columbia, Tyskland, Spanien, Frankrig, Storbritannien, Indien, Italien, Japan, Sydkorea, Mexico, Malaysia, Holland, New Zealand, Filippinerne, Polen, Singapore og USA.

De tidspunkter hvor streamingen peakede blev identificeret ud fra seertal i hverdage, og det samme gjorde de timespecifikke genrepeaks i forhold til genrens overordnede andel af daglig seertal.

Dataene er justeret for at tage højde for forskellige tidszoner.

 

Annonce