Forside Nyheder

Ny Matador forbedret for blinde og svagtseende

-
Synstolkningen beskriver, hvad der sker i programmet – nærmest som en lydbog. Med den kan blinde og svagsynede følge med i tv-programmet, selvom de ikke kan se billederne. Foto: Rolf Konow / DR

Når den nyrestaurede udgave af Matador løber over skærmen, vil den kunne opleves synstolket som “lydbog”.

Den nye udgave af Matador, hvor serien har gennemgået en årelang restaurering, kommer også med en ny lydside.

En ny synstolkning beskriver, hvad der sker i programmet – nærmest som en lydbog.

Annonce:

En stemme beskriver for eksempel det vrede blik mellem to personer eller en smuk solnedgang. På den måde kan blinde og svagsynede følge med i tv-programmet, selvom de ikke kan se billederne.

“Matador’ er guld fra DRs skatkiste, og der er ingen tvivl om, at serien bliver endnu mere fantastisk, når man kan se – eller se for sig, at lille Daniel Skjern sidder på trappestenen og venter på far, eller at Hr. Schwann bukker og skraber for byens fine fruer. Seriens mange visuelle oplevelser får blinde og svagsynede nu med”, fortæller DRs tilgængelighedsredaktør Heidi Sivebæk.

Den særlige synstolkede udgave kan følges hver lørdag kl. 20 på kanalen DR1 Syn, og den udgave vil også kunne streames fra DR TV.

Se også: Nyrestaureret Matador i HD fra lørdag

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.