Forside Nyheder

Her er Windows-nyhederne fra BUILD

-

Det var ikke de vilde nyheder, der kom ud af Microsofts BUILD-konference i år, men der kom da lidt.

Ud over deres satsninger på Mixed og Virtual Reality, var der allermest fokus på mindre, men alligevel betydningsfulde ændringer i den kommende version af Windows 10.

Der kommer en større update til efteråret, der ligesom den sidste hedder ’Creators Update’. Det kreative aspekt går først og fremmest på app’en Story Remix (bill.), der gør det muligt for dig at være kreativ med billeder og videoer, du allerede har liggende – eller som du henter fra dit netværk af venner og kolleger.

Story Remix giver dig mulighed for at bruge CG-effekter, 3D-elementer (fra for eksempel Paint 3D), lydeffekter og musik på dine videoer, og derefter let uploade dem til sociale medier.

Virtuel copy/paste

Skulle du finde et grafisk element udenfor app’en, du gerne vil bruge i en video, bliver dette også nemmere fremover, takket være endnu en nyhed til Windows 10. Det er Graph, en ny funktion, der holder øje med alt, hvad du laver på platforme, hvor der er Microsoft-apps til stede. Ud over at du dermed kan se din historik (i funktionen Timeline) i forhold til f.eks. ændringer af dokumenter, kan dette også bruges til en slags virtuel copy/paste-funktion.

Med andre ord: Hvis du har modtaget et billede i f.eks. Teams eller Skype på en iPhone eller Android-telefon, kan du kopiere den op i skyen og paste den ned i en video i Story Remix, når du kommer hjem på din computer. Folk vil dog formentlig oftere bruge denne funktion til at kopiere på tværs af platforme mellem f.eks. Word- eller Excel-apps.

I den nye opdatering kommer OneDrive også til at blive tættere integreret, sådan at foldere fra skyen kan blive vist i Stifinder/Explorer, som om de blot var almindelige foldere, der ligger lokalt på maskinen.

Endelig har fortalte Microsoft om, hvad de kaldte Fluent Design, der gør Windows 10 endnu mere ens i udseendet på forskellige skærmstørrelser. Det er formentlig endnu et skridt i retning af, at Microsoft gerne vil lave en Surface-telefon, der i virkeligheden bare er en lille Surface med Windows 10 eller Windows 10 S på.

 

Annonce