Forside Nyheder

Nu kan Plex streame live OTA-tv

-

Plex har nu tilføjet en funktion, der kan få endnu flere til at ”klippe kablet”.

Det er nemlig nu blevet muligt at se live Over-The-Air (OTA)-tv i Plex-app’en.

Det kræver blot, at man har en digital antenne, en tuner og et abonnement på betalingsudgaven af Plex, der hedder Plex Pass.

Annonce:

Det fungerer sådan, at tuneren og antennen bliver koblet på ens Plex-server, og derfra kan man så hente OTA-signaler ned til serveren, der så videredistribuerer dem til de enheder, man har Plex-app’en på.

I første omgang virker det med Plex-app’en på Android TV og iOS, men resten af de platforme, der understøtter Plex, kommer på snart.

Plex-folkene har endda sørget for at man kan bruge funktionen globalt med det samme. I Europa kan alle DVB-T-, DVB-T2- og DVB-C-signaler køres igennem Plex på denne måde. Det kræver dog naturligvis at Plex understøtter ens tuner, og en komplet liste over kompatible tunere kan findes her.

Plex Pass-kunder har i nogen tid haft adgang til en DVR-funktion, hvor man kunne optage et tv-signal, man fodrede ind i sin Plex-server fra f.eks. en kabelboks og så optog på en NAS eller en stor harddisk. I visse regioner af verden har man så kunnet koble dette med en tv-guide, så DVR’en vidste, hvornår den skulle optage.

Denne virker nu med Live-TV-funktionen, der arbejder direkte med tuneren, sådan at man kan bruge Plex på stort set samme måde som en kabelboks med DVR ombord. Og du kan endda sætte DVR’en til at optage fra Plex-app’en, så du ikke skal hen på serveren for f.eks. at sætte en fast ugentlig optagelse af et program op.

Du kan læse Plex’ egen præsentation af de nye features her.

Annonce: