Forside Nyheder

Kommer Apples AR-briller til at ligne Google Glass?

-

Vi har hørt rygter om det før, men det har kun været meget svage forlydender.

Vi har f.eks. hørt noget om ansættelser og tidlige rygter

Men i forbindelse med Foxconninsiders informationslækage på Reddit kom det frem, at Apple i hvert fald har testet nogle prototyper.

Foxconninsider fortalte Reddit-brugerne, at brillen er forsinket til 2018/2019 og sagtens kan nå at blive aflyst.

Men som sagen står nu, hedder projektet ”Mirrorshades” – spejlsolbriller. Det kommercielle navn skulle være Apple Iris (indsæt selv vits om øjenæbler her). Der er tale om en AR-brille med NED (Near-Eye-Display) fra Kopin. NED’en skulle være i form af en prisme, der sidder tæt på øjet, lidt i stil med, hvad vi så på Google Glass.

Man skulle selv kunne putte linser i med styrke eller polariserede solbrillelinser. Selve stellet er lavet i formstøbt plastik og fås i tre farver: Crystal, Champagne og Black. Der skulle sidde et accelerometer i dem, så man kan nikke ja og nej til ting på skærmen, og derudover skulle brillen også indeholde et kamera med Carl Zeiss smart optics. Og så bruger brillen naturligvis støjreducerende mikrofoner til at tage imod talekommandoer.

Apples brille har ifølge Foxconninsider flere ting til fælles med Google Glass, der er nemlig også knogleræsonans indbygget og en slags touchpad på den ene brillestang.

Foxconninsider skyder brillerne til at koste omkring 600 dollar – godt 4000 kroner før danske skatter og afgifter – hvis altså nogensinde kommer på gaden.

Annonce