Forside Nyheder

Den næste MacOS-version hedder High Sierra

-

Så lærte vi det rimeligt oplagte navn på afløseren til MacOS Sierra at kende: High Sierra.

De to største nyheder i High Sierra handler om Safari og filsystemet i MacOS.

Sidstnævnte skifter nu fra HFS til Apple File System eller APFS. Det er væsentligt mere effektivt end det 30 år gamle HFS-system, sådan at f.eks. kopiering af filer på den samme disk sker stort set med det samme. Der er også bedre metadata-behandling i systemet. Og så er der indbygget native-kryptering i det nye filsystem.

Annonce:

Når det gælder Safari, så meddelte Apple, at den nu er den hurtigste browser på banen. Men den nyeste version af Safari har også nogle funktioner, der gør det meget nemmere at være netbruger.

Kender du det der med, at du bliver forskrækket, når en website pludselig spiller lyd? Det kan Safari nu stoppe med en Autoplay-blokker. Den kan også finde de trackere, der samler dine adfærdsdata, og sender dig skræddersyede reklamer, og stoppe dem. Det kan give lidt mere ro i sindet, når det gælder privatlivet

Mail-app’en har også fået en ny split-view og bruger 35% mindre plads end sin forgænger, og er bedre integreret med Spotlight.

I Photos kommer der bedre sorteringmekanismer, bedre ansigtsgenkendelser og bedre redigeringsmuligheder, herunder nemmere farvejustering. Og ens redigeringer kan endda blive synkroniseret med programmer som Photoshop.

Den sidste nyhed handler om den visuelle side af sagen. På videosiden bygges understøttelse af HVEC / H.265 direkte ind i systemet, og kan arbejde bedre sammen med hardware-acceleration, så 4K vil altid se flot og glat ud (hvis hardwaren understøtter det).

Apples Metal-platform for grafik får også en opdatering, så den kan klare VR. Du vil endda kunne klippe i 360 graders/VR-video via Apples egen Final Cut-software. Og helt generelt kommer Metal til at skrue op for den grafiske performance i High Sierra.

Annonce: