Forside Nyheder

Samsung udvider dansk udviklingsafdeling

-
Samsung Aalborg. Foto: Samsung

Snart er der 40 mand i Samsungs danske udviklingscenter der nu flytter til nye og større lokaler.

De nuværende rammer for Samsungs danske udviklingsafdeling var blevet for små, så nu rykkes til nye og større lokaler.

Siden etableringen i 2012 er det gået frem for udviklingscentret med navnet ‘Bluetooth Center of Excellence’.

Den danske afdeling, der hører under den europæiske udviklingsafdeling ‘Samsung Cambridge Solution Centre’ i Storbritanien, gør nu klar til at ansætte medarbejder nr. 40, og det vækker glæde i Aalborg.

“Samsung er en fantastisk koncern at være en del af. Vi har stor indflydelse inden for vores ansvarsområder, og virksomhedens ca. 500.000 medarbejdere er en del af en meget stærk virksomhedskultur, hvor det at levere tilbage til verdenssamfundet qua en ”co-prosperity”-tilgang er noget helt centralt”, fortæller afdelingsleder Allan Holst Eriksen.

Det danske ‘Bluetooth Center of Excellence’ er blandt andet som hovedansvarlig inden for udvikling af den meget vigtige trådløse teknologi, der spiller en stadig større rolle i smartphones. Netop wireless har gennem mange år været et styrkeområde for Aalborg Universitet, og mange af Samsungs ingeniører er da også rekrutteret herfra:

“Vores afdeling i Aalborg består af seks nationaliteter, men de fleste har deres uddannelsesbaggrund fra Aalborg Universitet. 36 ud af 39 fastansatte medarbejdere er ingeniøruddannet, og universitetets unikke kompetencer inden for netop trådløse teknologier har været helt afgørende for placeringen af udviklingsafdelingen her i Aalborg”, forklarer HR-chef Rikke Holmgaard fra Samsung i Aalborg.

Udviklingsafdelingen flytter til NOVI8, der er den seneste udvidelse af Aalborgs forskerpark. Her får Samsung Aalborg godt 800 nybyggede kvm. at boltre sig på.

“Vi har desuden fået mulighed for at samle vores automatiserede testsystemer, så de ikke støjer hverken lyd- eller radiomæssigt i kontoret”, slutter Carsten Andersen, der er udviklingsansvarlig hos Samsung Aalborg.

 

Om Samsung Aalborg

Tilblivelsen af Samsung Aalborg (Samsung Denmark Research Center – i Samsung kendt som SDRC) trækker spor tilbage til 90’erne, hvor Ericsson havde en stor udviklingsafdeling i Aalborg.

Medarbejdere herfra henvendte sig til Cambridge Silicon Radio (CSR) i Cambridge og startede en lokal Aalborg-afdeling heraf i 2001. Det var herfra, at Samsung i 2012 tilkøbte wireless-aktiviteter flere steder i Europa og overtog hele teamet i Aalborg.

Flere af Samsung Aalborgs nuværende medarbejdere har været med på hele rejsen, og generelt har den danske udviklingsafdeling en høj anciennitet blandt sine medarbejdere.

Samsung Aalborg tæller i dag 39 medarbejdere, hvoraf 36 medarbejdere er ingeniøruddannet fra Aalborg Universitet eller andre universiteter.

Medarbejder nr. 40 hedder Søren og tiltræder denne sommer, når han er færdig med sin eksamen fra Aalborg Universitet.

Afdelingen i Aalborg er Samsungs specialistenhed inden for wireless, Bluetooth og IoT. I juni 2017 flytter Samsung Aalborg i nye og større lokaler på NOVI8 i Aalborg.

 

Annonce