Forside Nyheder

Spil fra den originale Xbox vil kunne spilles på One X

-

Der blev sagt ”Diversity” rigtig mange gange under Microsofts E3-præsentation søndag aften dansk tid.

Hovedemnet var naturligvis lanceringen af Xbox One X, men Microsoft benyttede også lejligheden til at vise, at de anerkender kvinders rolle i gaming-miljøet. Langt flere kvinder end normalt var på scenen for at demonstrere spil og fortælle om dem, og det blev konstant understreget, at Xbox-folkene gerne ville gøre noget for mangfoldigheden i gamer-community’et. Det er præcis det, ordet ”diversity” betyder.

Det er dog ikke kun køns-mangfoldigheden, der venter i Xbox’ fremtid. Microsoft gjorde opmærksom på, at der er en bred mangfoldighed i det kommende spilkatalog til den nye Xbox One X, og at spillene kommer fra hele verden. I gamer-community’et har der i mange år været subkulturer, der for eksempel spiller indie-spil fra Japan, og netop den type spil vil Microsoft forsøge at føre ud i mainstreamen med Xbox One X.

Men mangfoldigheden handler tilsyneladende også om nostalgi. Microsoft annoncerede nemlig, at ikke bare Xbox 360-spil vil kunne spilles via firmaets ’Backward Compatibility’-program, der lige nu kører på Xbox One via en onlineforbindelse. Firmaet arbejder også på at gøre spil fra den allerførste Xbox tilgængelig på platformen, sådan at hele Xbox’ens historie er repræsenteret på den nye konsol. Det vil de fortælle mere om senere på året, lød beskeden. Da Phil Spencer (bill.) annoncerede denne nyhed, gik salen amok i jubel.

Og uanset, hvor gamle spillene er, så får de et skub ind i fremtiden med Xbox One X, bebuder Microsoft. Konsollens mulighed for, hvad firmaet kalder for supersamling, samt dens muligheder for at opskalere, skulle få selv gamle spil til at se meget bedre ud end nogensinde før. Hvordan det kommer til at se ud helt konkret, får vi at se 7. november, når Xbox One X lander i butikkerne verden over.

Annonce