Forside Baggrund

The Rain bliver Netflix første danske dramaserie

-

The Rain bliver Netflix’ første danske egenproducerede serie til streamingtjenesten.

Netflix begynder i dag produktionen af The Rain i Danmark. Det bliver den første danske originale serie fra Netflix.

Serien, som tager udgangspunkt i en ødelæggende biologisk katastrofe, er skabt af Jannik Tai Mosholt (Borgen, Rita, Bedrag), Esben Toft Jacobsen (Den kæmpestore bjørn, Fjerkongens rige) og Christian Potalivo (The New Tenants, Lang historie kort).

Civilisationen, som vi kender den, er forsvundet. Seks år efter en brutal virus har udslettet størstedelen af den skandinaviske befolkning, tilslutter et ungt søskendepar sig en gruppe unge overlevende og begiver sig ud for at finde ud af, om en ny verden er opstået et andet sted.

De håber alle, at søskendeparrets far er et sted derude med svar. Udenfor det civiliserede samfunds regler har hver af de unge medlemmer af gruppen frihed til at være, den de vil. Men de kæmper med sig selv og det faktum, at der selv i en post-apokalyptisk verden er kærlighed, jalousi, overgangen fra barn til voksen og alle de problemer, som de troede, de havde efterladt, da civilisationen forsvandt.

 

Kommentar fra forfatteren

“Civilisationen er skrøbelig. Den er skabt over tusinder af år baseret på ren overlevelse. Og nu, efter en pludselig indskydelse af inspiration, tror vi mennesker, at vi har alt under kontrol. Jeg vil undersøge, om dette er sandt. Hvad er der tilbage af os, når civilisationen forsvinder på et øjeblik. Hvordan overlever vi?”, lyder det fra seriens forfatter, Jannik Tai Mosholt, og han fortsætter:

“Går vi tilbage til at være dyr, eller træder vi i karakter og insisterer på at bringe humanitet ind i en umenneskelig verden. Jeg er meget glad for at være med til at skabe denne serie sammen med Netflix og Miso Film, og jeg kunne ikke være mere begejstret over de medvirkende. Jeg glæder mig til at sætte dem ind i et post-apokalyptisk Skandinavien, hvor alle de lige linjer i det kontrollerede nord er fjernet, og den ukontrollerede natur tager over.”

 

Tilgængelighed

The Rain får global premiere på Netflix i 2018.

Se også: Danmark udslettes i nyt Netflix-drama: The Rain fra 4/5

 

Om ‘The Rain’

Serien er skrevet af Jannik Tai Mosholt, som også fungerer som showrunner på serien sammen med producer Christian Potalivo. Miso Film producerer serien sammen med Jonas Allen og Peter Bose, der begge fungerer som executive producers.

I hovedrollerne er Mikkel Boe Følsggard (En kongelig affære), Alba August (Gidseltagningen), Lucas Lynggaard Tønnesen (Tidsrejsen) og Lars Simonsen (Broen, Broderskab). Derudover medvirker Iben Hjejle (Dicte, High Fidelity), Lukas Løkken (En-to-tre-nu!), Angela Bundalovic (Blodsøstre), Sonny Lindberg (Når solen skinner), Jessica Dinnage (Mesteren) og Johannes Kuhnke (Force Majeure). Produktionen finder sted i Danmark og Sverige.

The Rain vil blive instrueret af den anerkendte danske instruktør Kenneth Kainz (Dicte, Skammerens datter) og Natasha Arthy (Forbrydelsen, Fightgirl Ayse).

 

 

 

Om Netflix
Netflix er verdens førende udbyder af internet-tv med over 100 millioner medlemmer i over 190 lande, som ser mere end 125 millioner timers serier og film hver dag, bl.a. originale serier, dokumentarer og spillefilm. Netflix-medlemmer kan se alt det, de vil – når som helst, hvor som helst – på næsten alle skærme med internetadgang og starte, pause og genoptage serier og film helt uden reklamer eller forpligtelser.

Om Miso Film
Miso Film blev etableret i 2004 af producerduoen Jonas Allen og Peter Bose, som startede deres samarbejde på de svenske krimiserier Beck og Wallander. Miso Film står desuden bag flere succesfulde skandinaviske tv-serier som Veum, Den som dræber, Dicte, Frikjent, Modus samt Ole Bornedals episke dramaserie 1864. På biograflærredet har Miso produceret adskillige film, heriblandt den danske spændingsfilm Kandidaten og komedien Lang historie kort. Miso har også co-produceret det norske krigsdrama Max Manus, der er det største biografhit i Norge til dato, tillige med spillefilmen Ginger & Rosa, instrueret af Sally Potter. Miso Film producerer i øjeblikket Christoffer Boes tv-serie Kriger, anden sæson af Modus og Ole Bornedals Så længe jeg lever.

Annonce