Forside Nyheder

VR kan hjælpe dig hos tandlægen

-

Selv vi, der ikke er bange for tandlæger, synes ikke nødvendigvis at tandlægebesøg ligefrem er behagelige.

Ingen bryder sig om at sidde næsten fastspændt i en stol, der bliver sænket til horisontal tilstand, mens nogen stikker metalgenstande ind i ens mund og prikker til ens tandkød.

Men britiske psykologer har nu fundet ud af, at ikke bare bedøvelse, men også Virtual Reality kan gøre tandlægebesøget langt mindre ubehageligt.

Sammen med en række tandlæger eksperimenterede psykologerne med 70 patienter, der sagde ja til at prøve at få vist rolige videoer af en kyststrækning med en smuk havudsigt eller en video af et bymiljø. En tredje gruppe ud af de 70 patienter var kontrolgruppe og brugte ikke VR.

Undersøgelsen er publiceret i det videnskabelige tidsskrift ’Environment and Behavior’. Tidligere forsøg har allerede vist, at angst kan nedbringes ved brug af VR.

Resultatet fra den nye undersøgelse var, at især den beroligende havvideo fik patienterne til at opleve ”signifikant mindre smerte” i forhold til dem, der ikke brugte VR overhovedet.

Og under alle omstændigheder er det da bedre end at stirre op i den der tandlæge-lampe eller tælle hullerne i masonitpladerne i loftet.

Annonce